23948sdkhjf

Perstorp återupptar megainvestering i Stenungsund

2011, var det tänkt att Perstorps nya anläggning för valeraldehyd, dess derivat 2-PH alkohol samt mjukgöraren DPHP skulle stå klar i Stunungsund. Men lågkonjunkturen kom emellan och investeringen lades på is. Idag blåser nya vindar och investeringen har fått fortsatt stöd från koncernens styrelse.
Investeringen av denna nya kapacitet är en av de största någonsin i Perstorpskoncernens historia. Driftsättningen är planerad till 2014 och budgeten är satt till en miljard kronor.

Fabriken, som ska byggas i Stenungsund vid företagets nuvarande produktionsanläggning kommer bland annat att producera en ny slags mjukgörare, DPHP (di-propyl-heptanol-ftalat). Mjukgöraren är till PVC. Den är väldigt snarlik DOP men uppges vara betydligt miljövänligare.

Enligt ett pressmeddelande har marknaden för den nya den nya mjukgöraren, vuxit sig allt starkare och produkten har tagits väl emot av marknaden. Företaget skriver vidare att DPHP förväntas bli en viktig mjukgörare med hög molekylvikt, för användning i ett stort antal PVC-tillämpningar. /MF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094