23948sdkhjf

Gummifabrik gick upp i rök

Stora delar av Unimers gummifabrik i Halmstad totalförstördes i helgen vid en våldsam brand.
Räddningstjänsten gjorde allt vad som stod i deras makt, men varulagret
gick tyvärr inte att rädda. Nu väntar ett tufft arbete med bygga upp
lagret på nytt. I samband med branden spreds stora mängder giftig rök spreds över området. Folk i brandens vindriktning uppmanades att hålla sig inomhus. Brandkåren larmades tidigt på söndagsmorgonen, via ett automatlarm.

På plats kunde de konstatera att branden redan fått ordentligt fäste i såväl produktions- som varulagerbyggnaden. Ingen personal fanns på plats i fabriken när branden bröt ut, varvid ingen person kom till skada.

Plastforum har pratat med Carl Magnus Jönsson, vd för Unimer Plast & Gummi AB. Han bekräftar att företaget totala varulager brunnit ner. Flera av företagets kunder hade dessbättre fått sina varor inför sommaren, men visst kommer en och annan kund att drabbas av branden.

-Vi kommer omedelbart att påbörja arbetet med att bygga upp ett nytt lager, säger Carl Magnus Jönsson och tillägger att kontorsbyggnaden med alla affärs- och datasystem klarade sig undan branden.

-Tanken var att vi skulle hålla stängt vecka 29 och 30. Nu kommer vi stället att jobba för att få hem grejor. Vi kommer att göra allt för att hitta alternativa lösningar för de kunder som är drabbade, säger han.

I väntan på att fabriken byggs upp på nytt kommer Unimer att inhysa ett nytt varulager tillsammans med monteringsavdelning i tillfälliga lokaler. /MF

Gummifabriken Unimer i Halmstad före branden den 3 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08