23948sdkhjf

Spetz ny ordförande i SGF

Sammankomsterna ska bli kortare och oftare. Innehållet i konferenserna ska bli bredare. Målet är att locka till sig fler medlemmar och konferensdeltagare. Det är bara några av de tankar och idéer som Göran Spetz vill införa, när han tar över ordförandeklubban i Sveriges Gummitekniska Förening, SGF den 1 juli 2011.


Årsmötet anordnades i samband med fackmässan Plastteknik i Malmö. Drygt 50 av föreningens knappt 300 medlemmar närvarade. Göran Spetz valdes till ny ordförande på ett år, och efterträder Bo Thörn.

Ytterligare fyra nyval gjordes. Bland annat valdes Susanne Blomberg och Alma Knezeviz in som ordinarie styrelsemedlemmar.

När vi frågar Spetz hur han planerar att driva föreningen vidare säger han att det länge har varit svårt att få folk att åka på konferenser som ligger för långt bort från det egna företaget. Han tror på halvdags- eller endagsträffar, och att konferenser som inte är förknippade med övernattning är framtidens melodi.

-Framöver kommer SGF:s konferenser att vara kortare, anordnas oftare och arrangeras i södra Sverige, säger Göran Spetz.

En annan tanke är att bredda konferensernas innehåll. Idag är de i regel väldigt materialinriktade. Att bredda innehållet mot exempelvis processtekniska och energieffektiva lösningar skulle kunna vara ett sätt för att locka till sig nya medlemmar.

Nytt för föreningen är även att Brittmari Ulvås Mårtenson överlåter ansvaret för Läroverkets gummiutbildningar till Inger Haag Ohlson, för att själv ägna sig åt andra projekt. SGF kommer även fortsättningsvis att stå för genomförandet av examen. /MF

Göran Spetz, flerårig styrelsemedlem i Sveriges Gummitekniska Förening tar över som ordförande den 1 juli år.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062