23948sdkhjf

Handel nytt område för HordaGruppen

Plast- och gummikoncernen HordaGruppen med produktionsverksamheter i Horda och Bor har etablerat nya bolaget HordaGruppen Norden AB. Bolaget kommer enbart att arbeta med handelsverksamhet.
Koncernens ägare och vd, Lars Lejon, säger till Plastforum att det nyetablerade systerbolaget enbart ska arbeta med trading till skillnad från Hordgruppens två svenska verksamheter som är produktionsverksamheter och i princip enbart vänder sig mot fordonsindustrin.

-De affärer som vi tidigare inte kunnat göra inom Hordagruppen kan vi nu vara med och räkna på med hjälp av Hordagruppen Norden, säger Lars Lejon.

Martin Starkman har utsetts till vd för systerbolaget. Han är sedan tidigare marknads- och inköpsansvarig inom Hordagruppen.

Sedan februari i år är Hordagruppen även delägare i det polska företaget Takoni sp.o.o.o till 10 procent. Bolagets majoritetsägare är Håkan Nilsson (f.d vd för Ifos Gummi AB) samt tre polska företag.

Takoni arbetar i huvudsak mot kunder inom verkstads- och möbelindustrin. Företaget har två fabriker. Båda ligger i Bielsko Biala i södra Polen. En av fabrikerna är helt nybyggd. Här arbetar de med formsprutning av gummi samt stansning av gummi och andra mjuka material. Den andra fabriken är helt nyrenoverad. Här arbetar de med polyuretanskumning, trådbockning, rörbockning samt plåtbearbetning. /MF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063