23948sdkhjf

En grön sko

Ecotrekker är en miljövänlig konceptsko, utvecklad av bland annat Bayer MaterialScience kompetenscentrum i Shanghai. Flera internationella tillverkare av sport- och fritidskor har visat stort intresse för produktens hållbarhet sett till material, produktion och avfallshantering.
Skon har ett lätt polyuretanskumlager i yttersulan. Mellansula är helt fri från tungmetaller och är tillverkad av upp till 70 procent förnyelsebara råvaror. Konceptskons häl, hätta, öljettsnörningen samt sulan med tillverkarens logotyp är alla tillverkade av företagets termoplastiska polyuretan Desmopan.

Kvaliteten i fråga innehåller upp till 60 procent biokomponenter baserade på förnybara råvaror i polyolkomponenten. Skon innehåller även polyuretanlim och beläggningar som är vattenbaserade och fria från lösningsmedel med låg emission som resultat.

Skon är konstruerad så att den ska kunna tillverkas helautomatiskt för en kostnadseffektiv produktion. Då den enbart innehåller ekologiskt sunda material ska omhändertagandet inte heller leda till några problem.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113