23948sdkhjf

Smidigt färgspråk

För att klara avancerad kommunikation med sina kunder om färgkoncentrat använder Clariant Masterbatches företaget X-Rites nya system för färghantering. Samordning krävs för att kunna länka samman förgmatchningen för Clariants femtio laboratorier över hela världen.
Konceptet innehåller spektrofotometrar och den komplexa programvaran Color iMatch. Till detta hör också programmet NetProfiler, som fjärrkalibrerar alla instrumenten i nätverket och på så sätt garanterar mätresultatens kvalitet.
Clariant Masterbatches utvecklar årligen 80 000 färger, allt från enklaste svart till sofistikerade metallflingor och pärlemorkulörer. Cirka en tredjedel av recepturerna lagras i en stor databas som framtida referenser. Prover jämförs via spektrofotometer och matchningsprogrammet med standarder, vilket ger noggrann dokumentation och uppföljning.
X-Rites nyaste spektrofotometrar är anpassade för just färgmätning hos plaster. Denna nya produktfamilj bygger på flervinkelsteknik, som ger utmärkt resultat vid färgmätning av exempelvis förpackningar och fordonskomponenter. Likaså presenteras en ny generation av lätta färgmätare för beröringsfri mätning. Bättre repeterbarhet och mer robusta mätteknik är några viktiga förbättringarna.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11