23948sdkhjf

Öresund Plast har fått ny ägare

Bröderna Magnus och Mikael Karlsson, ägare till MM Plastprodukter AB har köpt Öresund Plast AB. Övertagandet skedde den 15 mars och inbegriper rörelse, maskinpark och personal.
Mikael Karlsson säger till Plastforum att en strategi med förvärvet av Öresund Plast var att komma åt den lokala marknaden i Malmöregionen. Att Öresund Plast har en god kompetens på verktygssidan ser han som ett extra plus, då denna blir ett nytt tillskott för MM Plastprodukter. Mikael Karlsson vill inte uttala sig om köpesumma.

Företaget kommer att drivas vidare i Malmö tills vidare. Den siste maj löper dock hyreskontraktet ut, vad som då händer vill han ha osagt. Kanske drivs det vidare i Malmö. Alternativt slås verksamheten ihop med MM Plastprodukter i Limmared, eller flyttas produktionen till bröderna Karlssons polska bolag Anvani SP.Z.oo.

Det var den 14 februari som Öresund Plast AB försattes i konkurs vid Malmö tingsrätt. Företaget hade i flera år kämpat i stark motvind med röda resultatsiffror som följd, men lyckades inte vända trenden vilket till slut ledde till konkurs. Plastforum har pratat med Öresund Plast förre ägare, Anders Citré som berättar att budgivningen framförallt stod mellan två svenska formsprutningsföretag.
Citré kommer att vara tills vidareanställd av bolagets nya ägare fram till den sista maj. Där efter vet han inte vad som händer.

MM Plastprodukter i Limmared arbetar med formsprutning av plastkomponenter. Det samma sker i den polska fabriken med skillnaden att körningarna där är mer bemannade. MM Plastprodukter omsätter cirka 10 miljoner kronor. Anvani omsätter motsvarande 12 till 15 miljoner kronor.
/MF

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063