23948sdkhjf

Första Hjälpen ledde till nyanställning

Ett projekt innehållande 17 plastkomponenter i fyra olika plastmaterial har tillfallits formsprutnings- företaget Frohe AB.


Tillsammans utgör de olika komponenterna en helt ny Första Hjälpen utrustning för försäljning på världsmarknaden. Affären innebär en försäljningsökning med fem procent för 2011. Som en effekt av projektet har Frohe nyanställt en person på projektavdelningen i Tyresö och en person på produktionsavdelningen i polska Wroclaw.

Åke Timmerman är försäljnings- och marknadsansvarig på Frohe AB. Han säger att utrustningen som är 60x40 centimeter stor, ska användas för Första Hjälpen i hem, företag och offentlig miljö.

-Affären är strategiskt viktig för oss som företag och den visar att vi kan hantera komplexa projekt från start till mål, säger Åke Timmerman.

Elva av de 17 detaljerna tillverkas vid Frohes fabrik i Tyresö. Resterande sex komponenter tillverkas i företagets fabrik i Polen. De polsktillverkade komponenterna kommer att monteras och tampongtrycks på plats innan de skickas till kund.

Frohe gruppen ägs av bröderna Klas och Mårten Samuelsson sedan 1991. Bolagen har fler än 80 anställda och omsätter cirka 100 miljoner kronor.
/MF

En helt ny Första Hjälpen utrustning når den globala marknaden inom kor t.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062