23948sdkhjf

Lätthybridmaterial i kraftfull bromspedal

Efterfrågan på tillverkade bildelar som kan bidra till viktminskning är stort. Som svar, har Trelleborg Automotive tagit fram en bromspedal som uppges ge en stor viktbesparing jämfört med traditionella bromspedaler.
Bromspedalhybriden är tillverkad av ett material som är en blandning av glasfiberarmerad plast och metall, vilket ger en viktbesparing på mellan 30 och 50 procent jämfört med traditionella, metallpedaler. Tillverkningsförfarandet av den nya pedalen inrymmer även en rad kostnadsbesparingar som en följd av en mer effektiv produktionsprocess och snabbare montering av slutprodukten. Självklart uppfyller hybridpedalen även de krav som fordonstillverkarna av en traditionell metallpedal.

Bromspedalen är tillverkad med en etablerad och utbredd stämplingsprocess. Metallinsatsen övergjuts i ett formsprutningssteg. Processen använder sig av vattenformsprutning, för att smälta samman den glasfiberarmerade plasten med metall. Tekniken gör det möjligt att skapa en rörformad kropp, tillika komplett och slutmonterad komponent i en och samma process.

-Genom vattenformsprutningstekniken har vi skapat en helt ihålig del längs pedalens arm, vilket gjort det möjligt att avsevärt förbättra det mekaniska beteendet hos hybridpedalen, säger Loic Lefebvre, produktionsingenjör hos Trelleborg Automotive.


Bromspedalhybriden är tillverkad av ett material som är en blandning av glasfiberarmerad plast och metall.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078