23948sdkhjf

Hammarplast Medical i nytt samarbete

Halmstadsföretaget MedicPen har undertecknat ett avtal med Hammarplast Medical om att få använda företagets försäljningskanal för distribution av sina datoriserade tablettdispensrar.
Sergio Peña Muñozm marknadschef på Hammarplast Medical säger till Plastforum att Hammarplast Medicial inte har någon relation med Halmstadsföretaget sedan tidigare. Avtalet gäller enbart distributionen av produktserien och innefattar ingen tillverkning. I dagsläget tillverkar Hammarplast inte några komponenter till MedicPen, men förhoppningen är naturligtvis att så ska bli fallet i framtiden.

Hammarplast Medical har en väl utbyggd försäljningskanal som täcker hela Europa och delar av övriga världen. Bland annat distribueras nästa en miljard medicinkoppar och ett antal olika medicintekniska produkter i denna försäljningskanal. Halmstadsföretaget gör bedömningen att deras tablettmagasinserie Medimi passar mycket väl in i denna försäljningskanal.

-Vi ser goda möjligheter till en stor volym av Medimi via vår distributions kedja. Produkten kompletterar vårt sortiment väldigt väl, säger Sergio Peña Muñoz i ett pressmeddelande.

Medimi är världens första datoriserade tablettdispenser som specialanpassats för läkemedelsindustrin. Syftet med dispensern är att dels optimera medicineringen vid kliniska prövningar, men även att hjälpa den enskilde patienten att enklare kunna följa sin ordination.
/MF

Med hjälp av vibrationer, ljud- och ljussignaler underlättas medicinintagen för patienten. Produkten finns i tre utföranden.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062