23948sdkhjf

Öresund Plast AB i konkurs

Den 14 februari försattes Öresund Plast AB i konkurs vid Malmö tingsrätt. Företaget har kämpat i stark motvind de senaste fyra åren med röda resultatsiffror som följd. Företaget är ute på anbud och intressenter har redan visat sitt intresse.


-Ja det är rätt uppfattat, Öresund Plast har gått i konkurs, säger Anders Citré, vd och ägare till Öresund Plast AB när Plastform ringer upp honom.

-Vi jobbar vidare ungefär en månad till och har faktiskt mycket order inne, sedan hoppas jag att någon tar över verksamheten, fortsätter han.

De senaste tre åren har Öresund Plast AB haft en omsättning på knappt 4,5 miljoner kronor. Dessvärre har resultatsiffrorna varit negativa. De bakomliggande orsakerna till varför företaget tvingats i konkurs är många enligt Citré. De senaste åren har en av företagets större kunder flyttat sin produktion till Estland och en annan har köpt egna maskiner och själv börjat formspruta detaljer. Ett projekt som först var mycket framgångsrikt och som blev årets julklapp 2009 rann ut i sanden. För stora lokaler och att företaget arbetat med för många saker har också spelat in sin roll, menar Citré. När lågkonjunkturen sedan kom och la sig som ett täcke över Sverige blev det för mycket.

Företaget är ute på anbud fram till den 28 februari hos Kvarndammen. Enligt Anders Citré har flera företag redan visat sitt intresse. Någon är bara intresserad av att köpa maskinerna för vidareförsäljning medan andra visat intresse för att köpa hela rörelsen.
Öresund Plast AB grundades 2001 av Anders Citré. Företaget formsprutar produkter till kunder inom medicin, elektronik och livsmedelsindustrin såväl som den tekniska industrin.

Konkursförvaltare är jur. kand. Lennart Atteryd, Ackordscentralen Malmö AB.
/MF

Orsakerna är många till varför vi tvingats i konkurs, säger Anders Citré.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062