23948sdkhjf

Positiv stämning i gångarna

Elmia mässledning har slagit upp portarna till årets underleverantörsmässa. Stämningen bland utställarna är på topp och det går inte att ta miste på att det är gasen i botten som gäller för de allra flesta.
Vi en presskonferens på tisdagen sa Anders Ekdahl, vd för Svensk Industriförening att två av tre svenska underleverantörer ser en ökning såväl beträffande omsättning som lönsamhet även för kvartal fyra.
Svenska underleverantörer har haft en relativt snabb återhämtning efter fjolårets tuffa lågkonjunktur, men återhämtningen kan ha gått lite för snabbt, menar Anders Ekdahl och pekar på en rad orosmoln i form av tuffa likvidationspåfrestningar i kombination med kraftigt förlängda betalningstider. Ett annat orosmoln är bristen på kvalificerad arbetskraft och värst är det för plastindustrin.
-Generellt tappade plast- och gummiindustrin mest i volym på kortast tid, å andra sidan var det den bransch som snabbast vände tillbaka. Men ryckigheten har lett till en stor brist på utbildad arbetskraft, säger Anders Ekdahl.
Positivt är där emot att hela 64 procent av de företag som Svensk Industriförening tillfrågat i en enkät, ökat sin omsättning under Q3 2010. 56 procent ökade lönsamheten under samma kvartal. Nästan lika många företag, 63 procent förväntar sig en omsättningsökning även för Q4 2010. Positiva siffror som de företag som Plastforum pratade med på mässgolvet gav starka indikationer på stämde till fullo. Se rapport i Plastforum nr 12.

Lagom trångt i gångarna under mässans första dag. Möjligen till följd av det snöfall som förorsakade problem både i väg- och järnvägstrafiken.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078