23948sdkhjf

Väntar med släppet av bioplaster i Europa

Plastforum@K// Under tiden som mässan pågick avslutade affären mellan Teknor Apex och holländska DSM NV. Affären innebär att den amerikanska kompounderaren tar över DSM:s termoplastiska vulkanisat elastomerer, TPV. Någon kommentar kring köpeskillingen gav ej.
Förvärvet av varumärket Sarlink innefattar anläggningar, anställda, teknologier, kompounderingskapacitet och försäljningsorganisationer på tre kontinenter. Den förvärvade verksamheten kommer att inrymmas i den nye ägarens termoplastiska elastomer division. I och med förvärvet utökar kompounderaren sin globala räckvidd för tillverkning av TPE till fem anläggningar i USA, två i Europa och en i Singapore.
I Teknor Apex monter får vi även veta att företaget arbetar målinriktat med att utveckla nya bioplastkompound. Licens för teknologin att tillverka stärkelsebaserade bioplaster finns inom företagets väggar sedan två år tillbaka. Nyligen laserades några kvaliteter på den amerikanska marknaden. Men det dröjer ännu en tid innan kvaliteterna blir tillgängliga för oss européer.
-Vi vill utvärdera kvaliteterna på den amerikanska marknaden först och tänker oss en lansering i Europa om cirka 18 månader, säger Simon Hubbard, vd för Teknor Apex Europe.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078