23948sdkhjf

Nolato ombildar sitt medicalparaply

Koncernledningen inom Nolato AB har tagit beslut om att splittra upp sin medicintekniska verksamhet. Från och med den 1 januari 2011 bryts verksamhet i Torekov ut från nuvarande Nolato MediTech och bildar Nolato MediTor, ett bolag med egna resurser och lokal ledning.
-De projekt vi har i Hörby och Lomma är betydligt större än dem i Torekov, det kan medföra en risk för att dessa mindre projekt inte får den uppmärksamhet de kräver. Genom att renodla och bilda ett nytt bolag kring enheten i Torekov kommer vi att kunna ge kunderna bättre service, säger Hans Porat, koncernchef för Nolato AB, till Plastforum.
Den medicintekniska enheten i Torekov arbetar inom fyra kundområden. Kateterballonger tillverkade av latex, latexfria andningsblåsor och bälgar, extrudering av medicinsk slang samt formsprutning av medicintekniska komponenter av silikon och TPE.
När enheten från och med den 1 januari blir ett eget bolag kommer verksamheten framförallt att satsa på extruderings- och latexverksamheten. Formsprutningsverksamheten kommer tills vidare att finnas kvar, men vad som kommer att hända med denna framöver är enligt Hans Porat inte klarlagt.
Martin Dahlqvist blir ny vd för MediTor. Johan Iveberg har redan tillträtt som vd för MediTech.
Kvar inom Nolato MediTech blir enheterna i Lomma och Hörby. Den medicintekniska verksamhet som idag bedrivs i Kristianstad kommer att flyttas till Hörby. En stor utbyggnad av produktionskapaciteten i Hörby är nämligen påbörjad. Syftet är att skapa optimala möjligheter för fortsatt expansion i Hörby. Utbyggnaden är på 3700 kvadratmeter och innebär en fördubbling av den nuvarande fabriksytan. Fabriken ska vara inflyttningsklar under första kvartalet 2011.
-Vi satsar rejält i Hörby för att kunna fortsätta erbjuda våra kunder inom medicinteknik och läkemedel goda resurser för större systemprojekt, säger Christer Wahlquist, affärsområdeschef för Nolato Medical.
Samtidigt som den medicintekniska verksamheten i Kristianstad flyttas till Hörby fördelas all telekom- och industriproduktion vid Kristianstadsenheten till andra anläggningar inom koncernen. Viss produktion upphör helt. Kristianstadsfabriken ska vara avvecklad senast tredje kvartalet 2011.

Nolatokoncernens nybildade bolag Nolato MediTor kommer framförallt att vara inriktat på silikonextrudering och latexdoppning av exempelvis kateterballonger.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063