23948sdkhjf

Nytt sortiment av växtbaserade plaster

Plastforum@K// Internationella företaget Roquette Group lanserar Gaialene, ett nytt sortiment av växtbaserade plaster för bearbetare och kompounderare.
Vi träffar Jeroe Klaeyle, koordinator för företagets nya produktprogram. Han betonar att de nya plasterna är biobaserade och inte biologiskt nedbrytningsbara. Vidare säger han att materialet är skyddat av ett tiotal patent.
Företaget är framförallt känt som producent av stärkelse, men ger sig nu även in plastbranschen. De nya materialen består till 52 procent av växtbaserade material och är frukten av det franska företagets forskningsprogram Gaiaub, som pågått sedan 2007 och som syftat till att skapa termoplastiska hartser genom ympning.
Inledningsvis lanseras ett sortiment av sex till sju olika produkter. I dagsläget produceras materialen i en pilotanläggning och endast några hundra ton finns att tillgå. Nästa år däremot står en ny anläggning klar med kapacitet på flera 100.000 tals ton. Enligt Klaeyle har materialen, som finns i granulatform, bra mekaniska egenskaper (bättre än PLA), och en densitet på 1,1 kg/dm3

Våra material är växtbaserade alternativ till traditionella plaster, säger Jeroe Klaeyle.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063