23948sdkhjf

Nytänk inom torkning

PlastforumK// För att fira sitt trettioårsjubileum passade Renato Moretto på att berätta om det nya projektet Eureka hans företaget drivit inom materialtorkning. Konceptet bygger på att utnyttja värmeöverföringen på ett effektivare sätt.
Konceptet bygger på att migreringstiden för fukt från plastgranulatens inre inte ändras med konventionell teknologi, utan förblir kopplad till den fysikaliska processen för värmeöverföring.
För olika plaster betyder detta helt olika betingelser – och det är med denna insikt som Moretto utvecklat sitt nya Eureka-projekt med plattformen att integrera olika teknologier. Konstanta förhållanden, daggpunktens påverkan, modularitet, automatiska och optimerade luftflöden, ingen tryckluft eller vatten och total energiåtervinning är några variabler.
– Vi satsar stora resurser på utvecklingsarbete och har idag 124 patent, varav 16 beviljades under förra året, säger företagets ägare Renato Moretto.
Företaget har ett brett sortiment inom materialhantering, torkning, blandning/dosering, temperaturstyrning och olika typer av styrsystem för sina utrustningar, även för RFID och streckkodsövervakning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.065