23948sdkhjf

Soliga nyheter hos DuPont

Plastforum@K// Solceller är ett hett område för DuPont Performance Polymers, som under mässan lanserar nya PET-kvalitet som minskar totalkostnaden vid solcellstillverkning.
De två nya högpresterande och mycket UV-beständiga kvaliteterna passar utmärkt för kostnadseffektiv tillverkning av solcellsramar och andra komponenter. Bägge är glasfiberarmerade, 35 respektive 40 procent.
Finessen med materialen är att de tillåter en hög grad av funktionell integrering, vilket förenklar antalet komponenter och därmed även monteringen. Andra egenskaper är styvhet i strukturella delar, enastående vädertålighet och slagseghet.
– Detta är ett exempel på hur DuPonts material kan hjälpa tillverkare att differentiera sina solcellssystem och designa rätt system för rätt applikation, konstaterar Orvar Otterstedt, Global PV Market Development Manager hos DuPont Performance Polymers.
– Vi har investerat i material och applikationsutveckling för solcellsindustrin och välkomnar möjligheten att stödja nya industripartners som behöver innovativa material och konstruktionsvänliga lösningar för att driva utvecklingen i frontlinjen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064