23948sdkhjf

Spikrakt uppåt på maskinsidan

Plastforum@K// Återhämtningen är i full gång på en marknad med snabba förändringar och ökad lättrörlighet. Centrum för tillväxten ligger i BRIC-länderna, Asien och Östeuropa, medan resten av Europa är en relativt trög marknad.
Alla de ledande tillverkarna av plastbearbetningsmaskiner uppvisar en brant kurva uppåt, både vad gäller faktisk omsättning och inneliggande order. Lika brant som affärsklimatet störtdök, lika bra tar det nu fart uppåt igen.
Dietmar Straub som är chef över KraussMaffei berättade under företagets presskonferens att inneliggande order ökat med 35 procent till 869 miljoner euro jämfört med motsvarande period förra året.
Arburgs språkrör Michael Hehl uppskattade årets tillväxt till 50 procent, jämfört med föregående verksamhetsår. Årets omsättning kommer till och med överstiga succéåret 2008 och beräknas landa på 340 miljoner euro. Exportandelen ligger på 56 procent.
Engels vd Peter Neumann rapporterar en uppgång på 60 procent och kommer med största sannolikhet att passera rekordåret 2008/2009. Fabrikerna i Österrike, Kina och Korea har det högsta kapacitetsutnyttjandet någonsin. Marknadsandelen av stora formsprutmaskiner i Europa har Engel i stort sett fördubblat från 20 procent till nästan 40 procent.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062