23948sdkhjf

Integrerad produktion rena sparbössan

Plastforum@K// Dietmar Straub som är chef över KraussMaffei berättade att man ägnat lågkonjunkturen åt att intensifiera sin forskning och utvecklingsarbetet. Nyckelord är systemleveranser, gärna med integrering av helt nya koncept för ökad förädlingsgrad hos produkten.
På mässan visas flera exempel, bland annat hur man i en enda process tillverkar polyuretankapslad LED-belysning eller hur en detalj beläggs med reptåligt klarskikt i anslutning till formsprutningsprocessen. Och allt detta handlar naturligtvis om hur man genom att förenkla produktionsprocessen kan spara både tid och pengar.
Andra spännande områden med stor framtidspotential är lättviktsstrukturer tillverkade i nya materialkombinationer och i ett enda steg – högintressant för fordonsindustrin som under de närmaste åren kommer att öka andelen plast i bilar från nuvarande 15 procent upp till hela 25 procent. Plast som metallersättare är med andra ord hetare än någonsin.
Likaså finns ett stort intresse för hur man kan lackera en detalj redan i formverktyget och spara 30 procent av kostnaden. Så nyckelordet är integrerad produktion, vilket kräver ett brett processkunnande inom många olika discipliner.
Inom renrumsproduktion har KraussMaffei utvecklat en helt ny maskinstandard med sina EX-maskiner. Maskinkonceptet är det enda i världen som kan erbjuda läkemedelsindustrin och den medicintekniska sektorn en helelektrisk maskin som fullt ut svarar mot högsta kraven inom hygienstandarden. Konceptet eliminerar eftersterilisering och kan därmed minska tillverkningskostnaden med upp till 25 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08