23948sdkhjf

Polymerblandningar åter på banan

Lågkonjunkturen slog hårt mot den europeiska marknaden för polymerblandningar och legeringar, men Frost & Sullivans undersökning visar att återhämtningen nu tagit rejäl fart.
Uppsvinget kommer huvudsakligen från den östeuropeiska sidan, där elektronikområdet växer så det knakar. Elektronikkåpor och datorrelaterade applikationer är extremt snabbväxande områden för bland annat polykarbonatblandningar, men intresset är även mycket stort för biobaserade polymerblandningar.
I den nya analysen från Frost & Sullivan står också att läsa att den europeiska marknaden för polymerblandningar/legeringar kan uppskattas till 453 miljoner euro år 2016. Förra året låg värdet på 346 miljoner euro.
Utmaningen för kompounderare är att finns nya användningsområden för polymerblandningar. Blandningar är dyrare än volymplaster, så kunderna tenderar att istället modifiera volymplaster. Exempel på detta är PP eller ABS som armerats med långa glasfibrer och på så sätt erbjuder liknande egenskaper som polymerblandningar.
Därför är utmaningen att identifiera nischapplikationer där volymplaster inte kan ersätta polymerblandningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079