23948sdkhjf

Tryckt plastelektronik erövrar världen

Den globala marknaden för att trycka elektronik på plastfilm växer så det knakar. Hos BayerMaterialScience håller man som bäst på med nästa teknikgeneration som innebär 3D och ytterligare miniatyrisering.
Det brittiska trendanalysföretaget IDTechEx har kommit fram till att den globala marknaden för polymerelektronik kommer att betinga ett värde på 700 miljarder kronor år 2020. Ytterligare fem är senare beräknas siffran ligga runt 1 750 miljarder kronor.
– Denna kraftfulla utvecklingspotential för vår filmdivision innebär en enorm utmaning och fantastiska möjlighet. Målet är att arbeta tillsammans med elektroniktillverkare för att utveckla skräddarsydda lösningar, säger Dirk Pophusen som är affärsutvecklare för funktionella filmer hos BayerMaterialScience.
Tryckt polymerelektronik ger en enorm formfrihet och ett effektivt sätt att på ett enkelt sätt skapa kompletta lösningar. Nya filmer med hårda ytor kan idag varmformas och de är både nötnings- och kemikalietåliga. Detta ger utrymme för djupdragning, ytstrukturer med högglans och andra designmöjligheter.
Till detta ska läggas konduktiva nanopartikelbaserade bläck som kan ”skriva ut” med hjälp av konventionell bläckstråleteknik. Linjer med en upplösning på mindre än 30 mikrometer kan skapas och dessa är så tunna att de inte upptäcks med blotta ögat.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063