23948sdkhjf

Hexpol nu marknadsledare

Hexpol AB förvärvar konkurrenten Excel Polymers för 1,4 miljarder kronor, berättade Hexpols vd Georg Brunstam under en telefonkonferens tidigare på förmiddagen. Hexpol blir därmed odiskutabel etta på världsmarknaden.
Köpeskillingen för Excel Polymers är knappt 213 miljoner dollar och köpet är fullt finansierat genom bankkrediter. Förvärvet förväntas bidra till Helpols resultat redan från början och skapa kostnadssynergier på fem miljoner dollar för helåret 2011 och sju miljoner dollar helåret 2012, före skatt.
Hexpol har även för avsikt att genomföra en nyemission på cirka 550 miljoner kronor i syfte att ersätta en bryggfinansiering av förvärvet. Hexpols största aktieägare Melker Schörling AB, med 48 procent av rösterna, har för avsikt att teckna sin andel och har även förbundit sig att utöver sin andel pro rata teckna ytterligare 22,9 procent av nyemissionen.
– Vi kommer att stänga förvärvet i slutet av november så sannolikt kommer nyemissionen att göras i början av första kvartalet nästa år, säger Georg Brunstam.
Excel Polymers väntas generera intäkter på i storleksordningen 350-360 miljoner dollar och ett resultat på 34-35 miljoner dollar (EBITDA). Företaget har omkring 800 anställda. Produktionen sker vid sex anläggningar i USA, en i Kina och en i England.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11