23948sdkhjf

Unik verktygslösning på ingång

Verktygsteknik som gör det möjligt att använda lägre låskraft, kortare cykeltid, mindre mängd material och lägre energiåtgång ska bli verklighet inom kort. Sammantaget ska tekniken, som är framtagen av holländska Momexx, möjliggöra besparingar på upp till 60 procent för det formsprutande företaget.
Holländska verktygstillverkaren Momexx Mould Making Experts BV har utvecklat en verktygslösning, C-FIT, som de uppger är möjlig att implementera på alla typer av formsprutningsmaskiner. Företaget uppger att verktygstekniken möjliggör för det formsprutande företaget att göra stora besparingar i såväl låskraft, material, energi och cykeltid. Beroende på tillämpning ska det till exempel vara möjligt att göra materialbesparingar upp till 50 procent. Cykeltiden ska kunna reduceras med mellan 10 till 60 procent.
Den holländska verktygstillverkaren har redan ingått avtal med några multinationella företag beträffande det nya C-FIT verktyget. En patentansökan är inlämnad. Hur tekniken fungerar är ännu hemligt.
Marco de Bruin, vd för Momexx säger i ett pressmeddelande att ”Den nya tekniken kommer att ge våra kunder enorma kostnadsbesparingar. Dessutom kommer tekniken att möjliggöra tillverkning av produkter som tidigare inte var möjliga att tillverka”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082