23948sdkhjf

Förbättrar brister i sin arbetsmiljö

Olofströmsbaserade leverantören Vollsjö Industri ska genomföra förbättringar beträffande en rad konstaterande brister i hanteringen av sin arbetsmiljö. En utredning om brott mot arbetsmiljölagen har även inletts av Arbetsmiljöverket, rapporterar Sydöstran.
I somras kom rapporter om att medarbetare vid Vollsjö Industri hade blivit sjuka. Då företaget arbetar med olika polyuretansystem, finns en ökad risk för produktionspersonalen att utsättas för en hög exponering av isocyanater, en hälsorisk, som kan leda till bland annat irritation i andningsvägar och i svåra fall även utveckla astma eller astmaliknande symtom.
En inspektör från Arbetsmiljöverket konstaterade vid en undersökning att det fanns en rad brister i det uppföljningsprogram, som de anställda ska genomgå med vissa tidsintervaller. Arbetsmiljöverket lämnade in en rapport i vilken det framgick att företaget fick fram till den 1 oktober på sig att skapa rutiner så att all personal kunde genomgå regelbundna läkarundersökningar.
Ledningen för Vollsjö Industri AB har därefter svarat på anmärkningarna. All personal har genomgått medicinska kontroller, utbildning har genomförts och en luftundersökning ska göras. Då bristerna pågått under så lång tid så kommer företaget även att utredas för brott mot Arbetsmiljölagen. Den utredningen är ännu inte klar./Sydöstran.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062