23948sdkhjf

Den biobaserade bilen

På konferensen ”The Virgin Car Conference” i Göteborg den 11-12 november sammanstrålar fordonsindustrin med material- och underleverantörer för att belysa biomaterial som plattform för nya utvecklingsprojekt.
Bilen är och har alltid varit en industriell motor. Den är en viktig drivkraft mot ett hållbart samhälle, men miljökraven måste förändras. Förnyelsebara biomaterial spelar här en nyckelroll. Intressanta och lyckade tillämpningar finns idag, men forskningen visar på en långt mycket större potential.
På konferensen ”The Virgin Car Conference” i Göteborg den 11-12 november sammanstrålar företrädare för svensk bas- och fordonsindustri, tillsammans med material- och underleverantörer. Syftet är att belysa potentialen för biomaterial, att erbjuda en plattform för nya nätverk och utvecklingsprojekt.
Temat för konferensen är visionen av ”den biomaterialbaserade bilen”, men är applicerbart även i andra branscher. Bland talarna finns Leif Johansson, AB Volvo, Jan-Anders Månsson, EFPL, och Magnus Jonsson, Volvo Car Corporation.
Initiativet sponsras av bland annat Chalmers, Vinnova och Industrivärden. Konferensen är också en kreativ workshop, med målet att skapa nya värdekedjor, industriell utveckling och affärsmässiga möjligheter. Mer information finns på www.biomaterial.se
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063