23948sdkhjf

Betalar tillbaka sparade krispengar

Under några månader, våren 2009, förlorade anställa vid Gotlands Gummifabrik närmare 20 procent av sin lön,till följd av ett krisavtal. Nu är krisen överspelad och de anställda ska få sina pengar tillbaka, rapporterar LO-tidningen.
Våren 2009 gick IF Metallklubben hos Gotland Gummifabrik med på ett lokalt krisavtal som innebar att de anställda gick ner i arbetstid. Lönerna minskade med motsvarande mängd. Krisavtalet visade sig bara behövas under drygt två månader. De flesta av företagets anställda förlorade runt 5 000 kronor på uppgörelsen. Nu när konjunkturen vänt och antalet order på nytt börjat rulla in har tiden för återbetalning kommit. De anställda fick hälften av pengarna redan inför sommarsemestern. Den andra hälften ska de få till jul.
–Det känns bra att företaget visar att det uppskattar vad vi gjorde, säger Karl-Evert Larsson på IF Metalls fackklubb till LO-tidningen.
Lou Jägerup, vd för Gotlands Gummifabrik säger att företaget bara gjort rätt för sig genom att följa överenskommelsen som tecknades förra våren. Han tillägger att det känns bra att betala tillbaka det de anställda avstått. /LO-tidningen

Vi är ett lite företag med bara 28 anställda och det är oerhört viktigt med goda relationer. De anställda ställde upp när företaget behövde det och nu kan vi betala igen, säger Lou Jägerup.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078