23948sdkhjf

Förbättra polyimid genom tvärbindning

Nexam Chemical i Lund lanserar en unik värmeaktiverad tvärbindare för polyimider, som verkar vid lägre temperaturer än vad som tidigare varit möjligt. Tillsatsen förbättrar materialegenskaperna påtagligt.
Neximid PETA är baserad på en ny teknik som tvärbinder polyimidfilmer, -lim och -färger vid temperaturer ända ner till 70 °C. Polyimidfilmer som tvärbundits får egenskapsförbättringar som exempelvis förhöjd värmetålighet, bättre formstabilitet och sänkt CTE värde.
Applikationsområdena är exempelvis elektronikindustrin, elapplikationer och flygindustrin. Neximid PETA är den tredje produkten som Nexam lanserar i produktgruppen tvärbindare till polyimider.
– Vi är mycket nöjda med att vara först i världen med att introducera denna produkt som löser ett problem som många kunder har inom polyimidområdet, säger Jan-Erik Rosenberg som är tekniskt ansvarig hos Nexam Chemical.
Den nya tvärbindaren ger en avsevärt lägre aktiveringstemperatur för tvärbindningsreaktionen – ända ner till 70 °C, beroende på vilket katalytiskt system som används. Kunden kan nu sätta temperaturintervallet enligt eget önskemål.
Nexam utvecklar, tillverkar och säljer unika tvärbindningskemikalier till polymerindustrin. Uppdraget inkluderar olika polyimider, polyamider, polyestrar och härdplaster såsom epoxy och fenolhartser. Tillsatserna ger möjlighet att öka prestandan på de polymersystem som används idag och därmed kunna byta till billigare plastmaterial eller byta ut metaller mot polymerer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11