23948sdkhjf

800 jobb kan gå förlorade

Internationella industrigruppen Solvay har aviserat en stor omorganisation av sin verksamhet. Den belgiska koncernen hoppas att detta ska leda till att gruppen når en världsledande position på sina marknader. Dessvärre kommer det även att resultera i mängder med förlorade arbetstillfällen.
Koncernens initiativ för att förbättra företagets effektivitet innebär att cirka 800 anställa världen över kommer att förlora sina arbeten. Verkställandet kommer dock att innebär minskade årliga kostnader för Solvay med cirka 65 miljoner euro, skriver Plastics & Rubber Weekly.
Koncernens verkställande kommitté har lagt fram förslag inom ramen för sin omorganisation, förslag som syftar till att stärka entreprenörskapet inom Solvay.
Två globala affärsenheter, en för Specialpolymerer och en för Specialkemikalier kommer att skapas med huvudkontor i italienska Bollate respektive sydkoreanska Seoul. Solvays Vinylverksamhet kommer att behålla sin nuvarande struktur, vilken bygger på ett regionalt samriskföretag tillsammans med offentliga företag upprätthållas. Verksamheten Essential Chemicals kommer att omvandlas till en regional affärsenhet. /prw.com

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094