23948sdkhjf

Växjöföretag skapar nya jobb

Getinge Desinfection ska stänga sin fabrik i Tyskland och flytta tillverkningen av bänkar och bord för medicinteknik och renrumsproduktion till Växjö. Redan tidigare i år har det Växjöbaserade företaget nyanställt tio personer till följd av konjunkturvändningen. Nu skapas ytterligare tio nya jobb.
Roland Karlsson är vd för Getinge Disinfection. Han ser det inte som en omöjlighet att ytterligare jobb kan komma att skapas i Växjö framöver om konjunkturen håller i sig. Dessutom för flytten med sig nya arbeten för ungefär 25 personer hos företagets svenska, regionala underleverantörer.
I en intervju i Smålandsposten konstaterar Roland Karlsson att företaget har stark medvind just nu. Annat var det i mitten av januari. Då varslade företaget 15 anställda om uppsägning i Växjö.
–Då såg vi en nedgång, men konjunkturen vände gudskelov i rättan tid. Det medförde glädjande nog att varslen snabbt kunde dras tillbaka. Sedan dess har det sett positivt ut på marknaden med riktigt bra orderingång, säger Roland Karlsson till lokaltidningen.
Avvecklingen i Tyskland är ett led i strävan att samla allt inom desinfektion till Sverige med Växjö som centrum. Getinge Desinfection utvecklar, tillverkar och säljer produkter och system för desinfektion inom medicinteknikområdet. /Smålandsposten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109