23948sdkhjf

Nyckelfärdig kompounderingslinje för bioplast

I januari installerades en kompounderingsanläggning för biologiskt nedbrytbar plast hos portugisiska Cabopol SA. Nu trycker de på knappen och kör skarpt. Därmed är företaget först ut på den Iberiska halvön med att producera biologiskt nedbrytbar plast.
Den nyckelfärdiga anläggningen, som kommer från Coperion GmbH, har gått i provdrift sedan installationen i januari. Anläggningen är speciellt utvecklad för kompoundering av bioplast rymmen materialhantering för samtliga råvaror samt ett nedströms pelletsverk och torkanläggning. Extrudern, ZSK MEGAcompounder PLUS är utrustad med en dubbel matarskruv, ZS-B med avluftning enhet. All kringutrustning är integrerad med anläggningens styrsystem EpcNT. Ett modem möjliggör ständiga programuppdateringar och övervakning av kompounderingsanläggningen.
Det som varit den största utmaningen i projektet har, enligt företaget, varit materialet som baserar sig på komposterbar stärkelsebaserad polyester. Den smältande zonen i kompounderingsextrudern måste inte bara smälta polymeren, den plasticerar även den icke-smältande stärkelse genom tillförsel av vätska. Materialet som produceras säljs under varumärket Biomind för produkter inom hushåll, industri och lantbruk.

Nyckelfärdig anläggning installerad i en tre våningar hög stålstomme med kompounderingsextrudering, doseringsstationer för fasta material och pumpstationer för flytande material på entréplan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078