23948sdkhjf

Ett däck för två världar

Efterfrågan på däck för kommersiella fordon kommer att förändras under de närmaste fem åren. Det spår Continentals division för däck till kommersiella fordon. Flerfunktionsdäck, däck som kan användas för både fjärr- och regionaltrafik, kommer att dominera menar de. Däcktillverkarens egenutvecklade HD HYBRID lever enligt deras uppfattning upp till denna tes.
Däcket har en spännande egenskapsportfölj. Livslängden sett till körsträcka lär vara betydligt längre än såväl systermodellerna HDL2 som HDR2 vilket gör att det lämpar sig bra för såväl fjärr- som regionaltrafik. Detsamma sägs gälla för rullmotstånd och energieffektivitet. Företaget är övertygat om att dagens transportföretag måste börja använda sina fordon mer flexibelt än tidigare. Fordon avsedda endast för fjärrtrafik eller endast för regionaltrafik kommer att bli allt ovanligare. Detta kommer i sin tur att ställa andra krav på däcken.
–Det är därför vi har utvecklat HD HYBRID, säger Alexander Chmiel, varumärkeschef för däck till kommersiella fordon på Continental.

Idag domineras Continentals drivdäckssegment av allrounddäcket HDR2. Om några år tror företaget att nya däcket HD Hybrid kommer att ta över den positionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063