23948sdkhjf

Makeni förvärvar Eurovema

Makeni AB i Smålandsstenar har förvärvat samtliga aktier i Eurovema AB som utvecklar och tillverkar handikapphjälpmedel. Makeni har varit delägare i företaget sedan 2008 och tar nu över rodret helt från holländska Richard Van Seenus Nederland B.V.
Eurovema har för en tid sedan flyttat in i nya lokaler i Gislaved och precis som tidigare kommer produktion och utveckling av handikapphjälpmedel att ske här.
Produkterna är till 90 procent svensktillverkade och så ska det även vara i framtiden, enligt Makenis vd Per-Olof Axelsson ser mycket positivt på affären och anar stora utvecklingsmöjligheter i framtiden.
Makeni äger sedan tidigare rollatortillverkaren Volaris AB som delar lokalerna i Gislaved med Eurovema. Detta ger en del samordningsvinster och ett brett sortiment av produkter för funktionshindrade och äldre.
Eurovema har 12 anställda och omsätter ca 50 miljoner SEK. Makeni AB ingår i den familjeägda företagsgruppen Weland AB i Smålandsstenar som har 800 anställda och omsätter ca 2 miljarder SEK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063