23948sdkhjf

Norden-kontoret invigt

K.D. Feddersens Norden-kontor invigde sina nya lokaler i Värnamo genom att bjuda på två fullspäckade dagar med seminarier om senaste nytt inom allt från råvaror till maskiner och kringutrustning. Högtidligt klippte Göran Lindell, Jönköping Regionsförbund, och Volker Scheel, K.D. Feddersen Group, av bandet.
På plats under ”Öppet Hus” var även Volker Scheel, vd på KD Feddersen Group, som nöjt konstaterade att arrangemanget var mycket lyckat och att plastindustrin nu ligger i startgroparna för att producera som aldrig förr. Humöret var på topp hos såväl värdföretaget som besökarna och många diskussioner handlade om nya spännande projekt. Och de flesta var rörande överens om att det stora framtidshotet troligen handlar om resursbrist – både personell och inom utrustning och råmaterial.
Den nya byggnaden är helt anpassad för verksamheten, med generösa utrymmen för utbildningsverksamhet och med en demonstrationshall där två formsprutmaskiner står uppriggade, klara att användas vid utbildning eller för provkörning. Totalt är nybygget 850 kvadratmeter, med goda möjligheter att bygga till när det behövs. Bara utbildningslokalerna är 400 kvadratmeter. Lagerhållning sköts sedan tidigare av transportören Schenker.
Föredragen behandlade bland annat möjligheterna runt PMMA och LED som ljuskälla, möjligheter vid formsprutning av tunnväggigt gods och om nya biobaserade plaster från DSM. Likaså berördes de unika egenskaper hos Ticonas nya POM och möjligheterna med PP-compound från LyondellBasell.
– Konjunkturen har definitivt vänt och maskinsidan har återhämtat sig ordentligt den senaste tiden, samtidigt som övriga segment också taktar upp, konstaterar Torbjörn Egerhag, vd hos K.D.Feddersen Norden AB. I samma andetag berättar han att man på morgonen tecknat en maskinorder värd tre miljoner kronor.
Kringutrustning har haft bra försäljning under hela lågkonjunkturen och med stigande intresse konstateras att många företaget behöver byta sina centralsystem inom den närmaste framtiden. Likaså är torkning och kylning två områden med intressant potential, inte minst ur energisynpunkt.
– Biobaserade material är ett spännande område där det händer mycket just nu. Slutkunderna ser stora möjligheter att miljöprofilera sig med hjälp av ”non oil”, inte minst inom möbelbranschen och andra typer av konsumentprodukter, konstaterar Torbjörn Egerhag.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078