23948sdkhjf

Kompounderingsindustrin i USA tror på tillväxt

2008 var ett tufft år för den nordamerikanska kompounderingsindustrin, men nu har det vänt. Från ett utgångsläge på 49 miljarder ton levererad plastkompound 2008 som året därpå sjönk till 45,5 miljarder ton förväntar sig branschen nu en årlig tillväxttakt på 3,4 procent plastkompound fram tills 2014.
Den nordamerikanska plastkompounderingsindustrin ser ljust på framtiden. Det rapporterar BCC Research i en nyligen publicerad rapport. I rapporten framgår, att den amerikanska plastkompounderingsindustrin förväntar sig en årlig tillväxttakt på 3,4 procent plastkompound, vilket skulle innebära att landet kommer att producera närmare 54 miljarder ton plastkompound 2014.
En rapport från amerikanska Applied Market Information (AMI) beskriver hur den nordamerikanska kompounderingsmarknaden lidit av såväl ekonomiska problem som kapacitetsnedskärningar de senaste två åren, men att tiden även kantats av en hel del investeringar och förvärv. Som exempel framhålls Techmer PM som har förvärvat Accel Color och därmed utökat sitt utbud av skräddarsydda färger för formningsindustrin, A. Schulman har köpt ICO Inc vilket förbättrat deras position för pulver inom rotationsgjutningsindustrin. Teknor Apex har förvärvat Chem Plymers tekniska kompounderingsverksamhet och Clariant har förvärvat Ricon/Rite Systems verksamhet för flytande färg etc.
I sin rapport förutser AMI att den nuvarande ekonomiska nedgången i kombination med branschmognad kommer att leda till ett ökat antal nedläggningar och konsolideringar i branschen de kommande 18 månaderna. I studien fick de amerikanska kompounderarna svara på en rad frågor. På en av frågorna svarade 75 procent av de tillfrågade att de tror att det värsta redan är över, och förväntar sig en viss tillväxt redan 2010.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063