23948sdkhjf

Ny produktion av multimodal HDPE

LyondellBasell har nu kört igång sin nya HDPE-anläggning i tyska Münchsmünster. Kapaciteten är 320 kton och tekniken som används är den s k Hostalen Advanced Cascade Process som framställer avancerade HDPE-kvaliteter till kunder i Europa och Mellanöstern.
LyondellBasell har även HDPE-tillverkning i de båda tyska enheterna i Frankfurt och Wesseling, plus en produktionsenhet i polska Plock som också använder Hostalen ACP-teknologin.
ACP-processen ger ett material som har bättre egenskaper än standard bimodal HDPE. Seghet/styvhet-balansen är bättre, slagsegheten helt överlägsen, beständigheten mot spänningsprickbildning är avsevärt högre och dessutom är materialet lättbearbetat. Till detta ska läggas hög omvandlingsgrad av monomer och en stabil polymeriseringsprocess.
Typiska kundapplikationer för de nya multimodala HDPE-kvaliteterna är tunnväggiga förpackningar, kapsyler och förslutningar av olika slag, stora formblåsta produkter och textilier för förpackning.
– Multimodal HDPE ger betydande besparingar genom bättre processbarhet, större neddragningsmöjligheter och en betydande energibesparing, säger Tassilo Bader som är ansvarig för affärsområdet Polyethylene and Polyolefins Solutions – Europe, Asia and International hos LyondellBasell.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062