23948sdkhjf

Knoppar av och etablerar kimröksverksamhet

Världens näst största tillverkare av kimrök har omorganiserat sin verksamhet och bildat nya Evonik Carbon Black GmbH. Om kimröksföretaget kommer att leva kvar under Evoniks fana eller säljas är ännu inte klarlagt. Beslut tas först i slutet av det här året.
Den 1 juli omorganiserade Evonik Industries sin verksamhet och bildade ett juridiskt oberoende förvaltningsbolag inom ramen för Evonik Industries, Evonik Carbon Black GmbH. Huvudkontoret som idag är förlagt till Frankfurt, ska flytta till Hanau-Wolfgang den 1 oktober. Företaget rapporterar vidare att produktportfölj och kundrelationer kommer inte att påverkas av verksamhetsförändringen.
Efter att ha knoppades av kimröksverksamheten har Evonik nu tre strategiska vägar att gå. Antingen optimerar de verksamheten till en oberoende marknadsenhet, finner en lösning genom partnerskap, eller säljer av verksamheten. Beslut om vilken väg de kommer att gå tas under slutet av 2010.
Idag tillverkar Evonik kimrök på 17 platser i 12 länder och på fyra kontinenter. Under det senaste räkenskapsåret hade bolaget 1.700 anställda och omsatte cirka 1 miljard euro.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062