23948sdkhjf

Mälarplast tecknar avtal med SAS

De senaste åren har Mälarplast AB robotiserat sin maskinpark kraftfullt. Detta i kombination med en ambition att hålla en hög flexibilitet och leveranssäkerhet har lett till att företaget tecknat ett flerårigt avtal med flygbolaget SAS om tillverkning av deras kabinserveringsutrustning i plast.
Företagets vd Peter Wall säger till Plastforum att det handlar om en ”hyfsat stor” order vilken kommer att innebära en omsättningsökning med cirka 20 procent per år. Idag omsätter det Eskilstunabaserade företaget cirka 15 miljoner kronor.
Ordern innebär tillverkning av olika slags kabinserveringsutrustning som specialanpassade lådor, brickor samt en serveringskanna. Produkterna kommer att tillverkas såväl av termo- som härdplaster. Företaget kommer även att via systerföretaget August Lundh sälja produktsortimentet till andra kunder inom flyg- och cateringsektorn under varumärket Catering by August Lundh.
-Vårt konkurrenskraftiga pris är en av anledningarna varför SAS valde att flytta tillverkningen från Norge till Sverige, säger Peter Wall och tillägger. Att vårt systerbolag redan idag är leverantör mot restauranger och storkök spelade också in.
-Att vi är certifierade enligt ISO 14001 passade också SAS krav, säger Wall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078