23948sdkhjf

Uponors halvårsrapport visar positiv vändning

Efter ett tufft 2009 och en sjunkande nettoförsäljning som innebar en minskning på 22,7 procent på ett år visade den internationella rörsystemleverantören Uponor betydligt ljusare siffror för årets första sex månader. Trots lägre omsättning har företaget åter fått fart på lönsamheten.
För årets sex första månader redovisade företaget ingen ökning i omsättning utan snarare en smärre minskning med -0,6 procent. Nettoomsättningen för januari-juni uppgick till 362 miljoner kronor. Rörelseresultatet däremot uppgick till 20,3 miljoner kronor vilket är en förändring med 77,3 procent jämfört med motsvarande period 2009.
Trots det ökade rörelseresultatet anser ändå företagets vd och koncernchef Jyri Luomakoski att det blygsamma antal infrastrukturprojekt som genomförts är en besvikelse.
-Många länder har sett flera tecken på en återhämtning inom bostadsbyggandet, ändå kan vi ännu inte förvänta oss en stadig tillväxt vad gäller efterfrågan, säger Luomakoski.
Skillnaderna mellan olika länder är fortsatt stor. Oväntade störningar på de globala finansiella marknaderna under våren och försommaren i kombination med indragna vitaliseringsåtgärder har försvagat företagens och konsumenternas förtroende i framtiden, vilket drabbat exempelvis byggsektorns efterfrågan på vissa marknader. Tydligast märks detta i Nordamerika. I Centraleuropa och dess största marknad, Tyskland har däremot efterfrågan på nya bostäder utvecklats positivt. I de nordiska länderna märktes en återhämtning redan under årets första kvartal, vilket återspeglas i stark tillväxt i Finland såväl som i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078