23948sdkhjf

Miljöentreprenör golvar Folkpartiets valaffischer

Valaffischmarodörer göre sig icke besvär under årets valrörelse. Affischerna uppges nämligen vara tillverkade av ”oförstörbart material av tysk kvalitet” (DN/TT 2010-08-14). Det handlar om PET-skivor, så slitstarka att entreprenören i Danderyd beslutat att sälja skivorna som golvskydd.
Entreprenören Stefan Tall har genom Stocksundet Byggsystem AB tagit fram en metod för isolering av traditionellt kopplade tvåglasfönster i äldre fastigheter. En tunn skiva av glasklar PET hängs löst som en ”osynlig gardin” inne i fönstret och kanterna döljs av spalten mellan bågarna. Mindre kallras och lägre värmeförlust genom konvektion ger en rejäl energibesparing till bråkdelen av kostnaden för fönsterbyte.
– Fönsterskivor blir ofta aktuellt till hösten så det gäller att ha annat att sälja plastskivor till också och det var här min idé om golvskydd kom in i bilden, konstaterar Stefan Tall.
Kunderna är i stor utsträckning småbarnsfamiljer som ofta bor i gamla sparsamt isolerade hus och som inte accepterar att gå med kofta och raggsockar under den kalla årstiden. En enkel, tålig och billig lösning.
Skivorna som denne miljöentreprenör säljer till valaffischer duger med andra ord fint till att isolera folkhemmet. Och skivorna är inte tyska, utan franska.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.06