23948sdkhjf

Dags för CAD-revolution?

PTCs chef Jim Heppelmann anser att 3D CAD tappat sin gloria och att radikala grepp krävs för att komma vidare. Vägen dit heter innovation för att lösa tre huvudproblem.
Till CADTorget säger amerikanska PTCs nytillträdde högste chef Jim Heppelmann att det inte hänt mycket på CAD-marknaden under de senaste tio åren. Marknaden klassas som mogen, värdet har inte ökat i någon större utsträckning, användarna har inte blivit fler – det som skett är egentligen bara mindre förbättringar, inte några stora innovationer. Glorian har med andra ord halkat på sned och CAD anses inte längre ens hett.
Jim Heppelmann anser att tre problem måste lösas. För det första saknas användarvänlighet, fortfarande måste man vara utbildat proffs för att kunna använda programmen effektivt. För det andra ska man kunna vara igång med sin första konstruktion redan en halvtimme efter installation, utan kollisioner med andra program. Det tredje handlar om att hantera stora sammanställningar som kräver mycket datorkraft, vilket måste lösas på ett bättre sätt än idag.
För att komma tillrätta med problemen satsar PTC 20 procent av varje tjänad dollar till forskning och utveckling. 40 procent av alla PTC-anställda jobbar idag med fou.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109