23948sdkhjf

De små vill bli större

Vart tredje företag i Sverige med upp till nio anställda vill ta in externt kapital för att kunna expandera. Störst intresse finns bland landets kvinnliga småföretagare. Det visar en enkät som Företagarförbundet låtit göra bland sina medlemmar.
Företagarförbundet organiserar 35 000 småföretagare. Bland dessa har drygt 1400 småföretagare fått svara på om de behöver externt kapital för att expandera. Ja, svarar vart tredje företag som har upp till nio anställda. Hälften av tillväxtföretagen – de som har varit igång ett par år – är intresserade av kapitaltillskott. En intressant reflektion är att intresset är något större bland de tillfrågade kvinnliga företagarna än männen.
Idag är det svårt för riktigt små företag att få in nytt kapital till sin verksamhet. Företagarförbundet ser tre konkreta lösningar på problemet: Låt nystartade företag få återinvestera de första årens vinst, inför en skattereduktion som stärker bolagets bundna kapital och eller inför en skattestimulans för privatpersoner som investerar i småföretag. Källa: Företagarförbundet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078