23948sdkhjf

Kurvan pekar uppåt

För formsprutningsföretaget Ackurat Industriplast AB har tillvaron aldrig varit bättre. Januari började som det normalt brukar, sedan dess har kurvan bara pekat uppåt. Månaderna strax för sommaren var extremt bra och företaget har redovisat en omsättning på 10 procent över det normala under sommarmånaderna. Sverige och Polen går väldigt bra, säger företagets marknadschef Claes Lindén till Plastforum.
Lammhultsbaserade Ackurat tillverkar möbelfötter åt möbel-, rehab- och byggindustin med flera industrier.
-Visst har även vi känt av lågkonjunkturen, säger företagets marknadschef Claes Lindén till Plastforum och berättar att företaget tappade cirka 20 procent av omsättningen fram till maj i fjol. Men sedan vände det till en mer normal höst.
Sedan april månad har företaget haft väldigt mycket att göra. Extrapersonal har tagits in som jobbat under hela sommaren, vardagar såväl som helger, med bland annat filtsvetsning på möbelfötter. Och enligt Lindén går alla kundkategorier bra, möbeltillverkning såväl som fordon, rehab etc. Och handeln har ökat såväl på standardsortimentet som det kundunika.
-Framförallt är det den svenska och polska marknaden som tagit fart, säger Claes Lindén.
-Vi ser mycket positivt på framtiden, säger företagets vd Fredric Fagerberg.

Drygt 70 procent av företagets produktsortiment tillverkas vid fabriken i Lammhult. Övrig tillverkning sker vid någon systerfabrik i lågkostnadsland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063