23948sdkhjf

Förlänger kontrakt och tilläggsinvesterar

Borealis har förnyat kontraktet med Neste Oil om leverans av råmaterial till produktionsanläggningen i finska Borgå, samtidigt lovar företaget att investera fem miljoner euro i ortens befintliga Borstar pilotanläggning.
Det 10-åriga kontraktet mellan Neste Oil och Borealis omfattar alla råvaru- och produktströmmar mellan Neste Oils raffinaderi och Borealis produktionsanläggningar i Borgå samt tillhörande logistiktjänster.
-Kontraktet är en viktig milstolpe för oss, som har säkrat tillförseln av råmaterial och raffinaderiintegration vilket gör att vi kan fortsätta att utveckla våra anläggningar i Borgå och dra nytta av det nära samarbetet inom den kemiska klustret, säger Borealis koncernchef Mark Garrett i ett pressmeddelande.
Polyolefinjätten meddelar även att de planerar att investera fem miljoner euro i den befintliga Borstar pilotanläggningen. Investeringen inbegriper ny hårdvara vilken syftar till att ytterligare utveckla Borstartekniken, en hörnsten i Borealis framgång i polyolefiner företag och ryggraden i bolagets innovationsstrategi. Investeringen innebär även att en rad nya kvaliteter kommer att framställas vid anläggningen som exempelvis PE125 rörmaterial, förbättrad LLDPE film och specialkvaliteter för högdensitetsfilm och formsprutade produkter.

De senaste åren har en rad investeringar gjort vid anläggningen i Borgå. Under våren har en rad processförbättrande åtgärder för 4,5 miljoner euro genomförts vid fenol- och aromatstationerna. En omorganisation och förädling av materialhanteringen ska även ske vis anläggningen förårets utgång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064