23948sdkhjf

Impact Coating levererar till plastindustrin

Verktygstillverkaren Mecdon AB i Laxå kommer nu även att erbjuda legoformsprutning och metallisering. Metalliseringsenheten levereras av Impact Coatings och är ett effektivt system för metallisering integrerat med formsprutning.
Efterfrågan på metalliserade plastprodukter växer snabbt. Applikationer återfinns inom bland annat elektromagnetisk skärmning, reflektorer och dekorativt. Det i särklass mest effektiva sättet att utföra metalliseringen är att integrera den med formsprutningen, så att en färdigförädlad produkt framställs i ett obrutet flöde.
PlastiCoater är marknadens hittills enda system som kan utföra metalliseringen fullt integrerat med formsprutningen av produkter med varierande geometri. Mecdon avser att integrera den med sin Krauss-Maffei-formsprutmaskin, men kan även erbjuda metallisering av produkter som formsprutats på annan ort.
– Affären är en mycket viktig referens för andra formsprutande företag som också vill utföra metallisering i egen regi. Mecdons verksamhet kommer därför att användas som referensanläggning också för andra potentiella systemkunder” säger Torsten Rosell, Impact Coatings styrelseordförande.
– Vi har sedan tidigare ett nära samarbete med Mecdon, vars bearbetningskapacitet används för att tillverka vissa systemkomponenter och Krauss-Maffei, som tillverkar formsprutningsmaskiner. I och med systemleveransen kan detta samarbete intensifieras”.
Affären är ett resultat av den nya strategi som Impact Coatings sjösatte i samband med den nyemission som genomfördes i mars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078