23948sdkhjf

Provmängder av ekologiskt gummi

Miljöteknikföretaget EcoRub i Öjebyn kommer att kunna leverera de första provmängderna av formsprutningsbart ekologiskt gummi redan i slutet av augusti.
EcoRub har reviderat sina investeringsplaner. De nya planerna innebär att det laboratorium som inköpts får en egen småskalig tillverkningskapacitet. Leveranser av provmängder av formsprutningsmaterial - en av företagets framtida huvudprodukter - kommer därmed igång redan i augusti. Verksamheten kommer att bli smidigare, snabbare och mera rationell.
– Det känns bra att inom kort kunna leverera provmängder till alla kunder som väntar på att få utvärdera produkten. Produktionsanläggningen kommer i gång någon månad senare och det är då de första större beställningarna förväntas komma" säger Åke Paulsson, vd för EcoRub . Kapaciteten på produktionsanläggningen är 2000 årston.
EcoRub är ett miljöteknikföretag. Bolaget har en patenterad metod att blanda plaster och gummipulver för att skapa ett nytt material - ekologiskt gummi - med unika materialegenskaper. Materialet består huvudsakligen består av pulveriserade bildäck som binds med plaster och några specialmolekyler.
Egenskaperna passar tuffa applikationer, eftersom bland annat utmärkt åldringsbeständigheten och slagtåligheten är utmärkta. Dessutom kan materialet lätt återvinnas. Materialet är avsett för formsprutning i konventionella formsprutningsmaskiner. Produkten finns även i form av gummiduk, mattor och skivor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.055