23948sdkhjf

Hundratals jobb står på spel

Trelleborg Sealing Solution hade det som så många andra företag kämpigt förra året. För att rädda situationen och jobben i norrländska Ersmark gick medarbetarna med på att gå ner i arbetstid och lön, men det räckte inte. Under våren kom avvecklingsbeskedet och en utredning tillsattes som nu är klar. Just nu pågår diskussioner om den samma. Avvecklas bolaget mister 200 personer sina jobb i det lilla norrländska samhället.
Avvecklingsbeskedet i våras ledde till att en utredning tillsattes huruvida det skulle vara möjligt att driva tillverkningen vidare i Ersmark eller om produktionen skulle läggas ner hösten 2011. Enligt P4 Västerbotten är löntagarkonsulten nu färdig med sin rapport. En förhandlingsdelegation diskuterar den rapporten idag (läs 10 augusti).
Jimmy Faltin är ordförande i de anställdas fackklubb IF Metall. Han säger till lokalradiokanalen att han anser att löntagarkonsultens utredning är välgjord och tydlig. Vidare hoppas han att utredningen ska bidra till att företaget ändrar sitt beslut. Om så ej blir fallet kommer Trelleborg Sealing Solutions verksamhet i Ersmark att flyttas till företagets andra fabriker i Sverige, Italien och på Malta. Samtidigt mister 200 personer sina jobb i det lilla norrländska samhället.
Trelleborg Sealing solutions tillverkar O-ringar och andra gummitätningar. Kunderna finns framförallt bland företag inom fordonsbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079