23948sdkhjf

Två stora order inom loppet av en månad

Sura Magnets AB tillverkar formsprutade permanenta magneter. Inom loppet av en månad har det Söderköpingsbaserade företaget tagit hem två stora order. Ordervärdet på den senaste ordern är på totalt ca 27 miljoner kronor. Totalt handlar det om cirka 62 miljoner kronor . Tillverkningen tar fart under 2010/2011 och kommer att medföra såväl nyanställningar som stora investeringar i produktionsutrustning.
Med hjälp av ny teknik tillverkar Söderköpingsföretaget produkter med extremt höga toleranskrav. Den nya såväl som den en månad gamla ordern handlar om magneter tillverkade genom dubbelgjutningsteknik i kombination med en egenutvecklad automatiserad produktionscell. Order nummer ett är till en tysk kund som utvecklar produkter till de nya säkerhetssystem som införs inom fordonsindustrin världen över. Order nummer två är till ett annat storföretag som även det är aktiva inom fordonsindustrin med huvudsäte i Frankrike.
Det sammantagna ordervärdet är på ett är totalt cirka 62 miljoner kronor. Totalt räknar företaget med att investera ungefär 9,8 miljoner kronor i produktionsutrustning med mera fram till 2013. Tillverkningen kommer att ske på huvudkontoret i Söderköping med start under 2010/2011.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078