23948sdkhjf

Swiss System uppköpt av Saxe Group

Ägarskapsbilden för Swiss Systems AB har förändrats i sommar. Sedan den 14 juli är Saxe Nordic AB majoritetsägare av det svenska bolaget. Samtidigt med förvärvet inleder företagen ett fördjupat samarbete inom service och försäljning av produkter för den nordiska marknaden för plast och process industrin, skriver företaget i ett pressmeddelande.
Båda företagen bedriver agenturverksamhet inom den skandinaviska plastindustrin. Genom affären stärker de sin position på den nordiska marknaden.
-Vi vidgar vår bas för applikationer inte bara mot plastindustrin utan även en rad andra marknader vad sidan av denna, säger Lars Hansson försäljningschef hos Saxe Nordic AB till Plastforum.
Swiss System AB har agenturen för formsprutor, industrirobotar, kringutrustning och materialhantering i Sverige, Norge och Finland. Företaget har därutöver utvecklat ett styrsystem för programmering av sexaxliga robotar i anslutning till en formspruta.
-Vi har länge sökt en strategisk partner och med Saxe Group får Swiss System inte bara det, utan även en ny marknad, och en bredare portfölj av produkter och tjänster, säger Helge Steg som avgår som styrelseordförande i samband med försäljningen av sitt majoritetsägarskap av Swiss System AB.
Kvar som minoritetsägare av bolaget är Torbjörn Olsson och Volker Drever-Gutland. I samband med ägarförändringen lämnar försäljningschefen och tillförordnade vd:n Nils Wancke företaget.
Swiss System AB, som kommer att ingå i Saxe Nordic AB och bli en del av koncernmoder Saxe Group, kommer att bibehålla sitt företagsnamn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078