23948sdkhjf

Emballator bygger ut i Mellerud

Stark tillväxt och fortsatt god lönsamhet gör att Emballator Mellerud Plast AB bygger ut fabriken med 1700 kvadratmeter. Nyligen tog företaget beslut om stora investeringar i både lokaler och maskiner.
-Det innebär att vi nu med full kraft kan satsa på en fortsatt expansion av verksamheten, säger vd Björn Vilhelmson. Även om satsningen initialt inte innebär några personalökningar räknar man med att inom de närmaste åren komma att behövas ytterligare medarbetare inom produktion, teknik och försäljning.
Företagets omsättning i år beräknas hamna runt närmare 140 miljoner kronor, fördelat på ett sjuttiotal anställda. Björn Vilhelmson berättar att man kör så mycket det går i nuvarande anläggning - kontinuerligt treskift, veckan runt, dygnet runt. En systematisk tillämpning av Lean Production har gjort att företaget klarat de senaste årens tillväxt genom ökad effektivitet. Och nu har man alltså kommit till en punkt då ytterligare kapacitet krävs.
Största kunden är Lantmännen Aspen AB som köper plastdunkar till sitt bränsle som säljs över hela Europa. Andra stora produkter är förpackningar för läkemedel, matolja och en rad kemiska produkter.
Emballator Mellerud Plast ingår i Emballator-koncernen som är en av Nordens ledande tillverkare av metall- och plastförpackningar med en omsättning på cirka 1,1 miljard kronor totalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078