23948sdkhjf

KraussMaffei räknar med bättre tider

– 25 procent fler order jämfört med samma tidpunkt förra året vittnar om att vi vågar vara försiktigt optimistiska inför framtiden, konstaterar KraussMaffei-gruppens högste chef Dietmar Straub. Han är övertygad om att botten är nådd och att nästa verksamhetsår kommer att innebära stärkta positioner.
Verksamhetsåret skiftar för KraussMaffei-gruppen den siste september och denna gång räknar man med att omsättningen 2009/2010 kommer att hamna på 750 miljoner euro, vilket är något bättre än föregående bokslutsår (742 m €). Men fortfarande betydligt sämre än rekordåret 2007/2008 som landade på över en miljard euro.
– Den tyska plast- och gummiindustrin befann sig i djup depression ända fram till i början av detta år, sedan lossnade det. Liknande läge har rått även för andra huvudmarknader, utom Kina och i viss mån Indien som visat positiv trend, berättar Dietmar Straub. Orosmolnet idag är osäkerheten hur det ekonomiska läget kommer att utveckla sig inom EU-marknaden.
Gruppens huvudkontor ligger i München och bolaget omfattar företagen KraussMaffei, schweiziska Netstal och Berstorff. Ägare är den privata Madison Capital Partners i USA.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062